Tast logo
 
TAST, de proefclub.
Culinair illusionisme.

Aan de hand van een aantal spannende opdrachten wordt een ieder getest op zijn proefvermogen. Missie: hereniging met de smaakpapillen. Bewustwording, een ontdekkingsreis naar de smaak en essentie van voedsel. Alle zintuigen op scherp.

Het idee TAST is een uitermate stoere workshop proeven en smaakbeleving. We zijn namelijk vergeten wat we eten, hoe originele smaken daadwerkelijk gevoeld en beleefd worden in onze mond en neus. De huidige voedingsindustrie “verpest” ons smaakprofiel. Er worden dusdanig grondstoffen versneden, gemengd en overbodig toegevoegd dat ons smaakpallet snel aan terrein verliest. TAST brengt ons terug naar de basis. Wat stoppen we nu daadwerkelijk in onze mond? Daarbij worden alle zintuigen verenigd, uiteindelijk zijn deze op het gebied van de proefkunst allen met elkaar verbonden. Een aantal elementen worden in deze workshop gecombineerd: het heeft een sociaal, competitief, leerzaam en bewustwordings aspect. Daarnaast richt het zich op een belangrijk maatschappelijk probleem: voeding en gezondheid. Op een zinnenprikkelende, stimulerende manier leren we anders en beter met voeding om te gaan. Het kent 4 niveau’s: Leerling, Gezel, Meester en MasterClass. We beginnen als Leerling en groeien zo verder naar de MasterClass. Mits het examen behaald wordt, uiteraard! Ieder niveau heeft een eigen unieke vragenlijst met een brede uitleg, bestaande uit een tiental verrassende opdrachten. De proeven worden naarmate het niveau stijgt moeilijker, nog spannender! Zo zijn er blinddoekproeven, voelproeven en ruikproeven. We eten insecten en bloemknopjes die het mondgevoel enorm beïnvloeden. We proeven en ruiken wijnen, dranken, kruiden, gerechten.

Heel divers, allemaal, maar: uiteindelijk gericht op authentieke geuren en smaken, een oneindig palet. De workshop duurt ongeveer 3 uur. Daphne Klein en Paul Katerberg van Bites of Music brengen met hun muzikale noten een ongekende sfeer teweeg. TAST is een fantastisch sociaal concept, elkaar verbindend en aanzettend tot nadenken. TAST is sensationeel en mysterieus, wat staat ons te wachten? Een beleving. En voor ieder: een absolute uitdaging, zelfs voor de meest doorgewinterde proevers onder ons.

TAST is in de vorm van een event ook uitermate geschikt voor de zakelijke markt.

Uw reisleidster naar optimaal genot,
Wendy Dekker
www.tast-deproefclub.nl
info@tast-deproefclub.nl
06-38540576

Tast - De proefclub